Składniki
kasza jaglana*
*składnik pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Możliwa obecność zbóż zawierających gluten, orzechów oraz sezamu
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania :
kaszę opłukać zimną wodą, wsypać do gotującej się osolonej wody w proporcji 1 szklanka kaszy, 2 szklanki wody, przykryć, gotować na małym ogniu przez 40 minut.
Kraj
Kraj pochodzenia - Ukraina
Adres producenta
Eko-Wital Sp. z o.o.
ul. Annopol 3
02-236 Warszawa
Adres zwrotny
Eko-Wital Sp. z o.o.
ul. Annopol 3
02-236 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1449 kJ / 346 kcal |
tłuszcz | 2,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
węglowodany | 71,6 g |
w tym cukry | 0,1 g |
błonnik pokarmowy | 2,3 g |
białko | 10,5 g |
sól | 0,005 g |