Składniki
100% orkisz.
Opis produktu
Powstaje z wyniku przemiału ziaren orkiszu i odciągnięcia otrąb.
To łatwo przyswajalny i lekkostrawny produkt. Posiada więcej białka niż mąka z pszenicy zwyczajnej, które jest budulcem mięśni i źródłem energii.
Wyroby z maki orkiszowej znacznie obniżają poziom cholesterolu i wzmacniają odporność organizmu. Dzięki zawartości witamin i składników mineralnych przyczynia się do wzmocnienia układu nerwowego, poprawy sprawności fizycznej czy umysłowej.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Jest idealnym zamiennikiem dla mąk pszennych.
Stosuję się ja do wypieków białego pieczywa, przygotowania pierogów, naleśników, gofrów, ciast a także jako panierka do mięs, ryb lub jako zagęszczacz zup i sosów.
Produkt wypiekany z tej mąki ma delikatny smak i aromat.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Pro Natura Sp.z.o.o.
78-627 Chwiram 89/2.
Adres zwrotny
Pro Natura Sp.z.o.o.
78-627 Chwiram 89/2.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1474 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67,9 g |
w tym cukry | 6,7 g |
Błonnik | 3,4 g |
Białko | 13,1 g |
Sól | 0 g |