Składniki
Pszenica 100%.
Opis produktu
Powstaje w wyniku pełnego przemiału ziaren pszenicy.
Jej dodatkowym atutem jest zawartość otrąb oraz znacznej ilości błonnika który przyspiesza eliminację resztek niestrawionego pokarmu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Ten typ mąki szczególnie polecany jest do wypieku chleba, bułek oraz ze względu na swoją specyficzną fakturę do krakersów i innych wyrobów cukierniczych.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Pro Natura Sp.z.o.o.
78-627 Chwiram 89/2
Adres zwrotny
Pro Natura Sp.z.o.o.
78-627 Chwiram 89/2
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1369 kJ / 327 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,48 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Błonnik | 10,8 g |
Białko | 11,9 g |
Sól | 0 g |