Składniki
mąka pszenna,
jaja płynne 9%,
woda,
przyprawa kurkuma 0,05%,
substancja wzbogacająca : witamina A
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Do gotującej się wody (1 litr wody na 100 g makaronu) wrzucić makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na wolnym ogniu 3-5 minut od czasu do czasu mieszając. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Spożywać po ugotowaniu. Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Makarony Babuni Ryszard Kaczorowski
ul. Wojska Polskiego 1a
42-240 Rudniki
Adres zwrotny
Makarony Babuni Ryszard Kaczorowski
ul. Wojska Polskiego 1a
42-240 Rudniki
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1569 kJ / 370 kcal |
tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 76 g |
w tym cukry | 0,6 g |
błonnik | 2,6 g |
białko | 12 g |
sól | 0,04 g |