Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Składniki
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, aromat.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
Celiko S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,69 g |
Zawartość białek | 3,4 g |
Zawartość błonnika | 0,1 g |
Cukry | 21,5 g |
Zawartość węglowodanów | 47,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 21 g |
Wartość energetyczna kJ | 1655 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 396 kcal |
W porcji 40 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 8,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 19 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,28 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 158 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 8,4 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 662 kJ |