Składniki
przyprawy (cynamon (25 %), imbir (6,2 %), goździki, gałka muszkatołowa, kolendra nasiona, kardamon (2,2 %), pieprz czarny, ziele angielskie)
cukier
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
intensywny korzenny smak
wystarcza na 300 g mąki
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 5
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo,
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Przepisy
Piernik
Czas przygotowania 20 min
Czas pieczenia 60 min
Porcje 8
Składniki:
100 g miękkiego masła
175 g cukru
2 jaja
100 ml miodu
1 łyżka zimnej wody
125 ml kwaśnej śmietany 18c%
250 g mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej Kamis
2 łyżeczki kakao
1 opakowanie Przyprawy do piernika Kamis
100 g bakalii (posiekanych orzechów włoskich, rodzynek, suszonej żurawiny)
75 ml mleka
100 g czekolady gorzkiej
Sposób przygotowania:
1. Masło utrzyj z cukrem.
2. Dodaj żółtka (białka odłóż), miód, wodę, śmietanę, mąkę (odłóż 1 łyżeczkę), sodę, kakao i przyprawę do piernika, wyrabiaj do uzyskania gładkiego ciasta.
3. Bakalie oprósz delikatnie mąką, dodaj do ciasta, wymieszaj.
4. Z białek ubij pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
5. Masę przełóż do podłużnej formy (ok 25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz ok. 60 min w temperaturze 170 °C.
7. W rondelku podgrzewaj mleko z czekoladą mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.
8. Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084202794
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1475 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 65 g |
w tym cukry | 50 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,06 g |