Składniki
farsz: mięso wołowe 25%, cebula 15%, błonnik pszenny 8%, mięso wieprzowe 5%, olej rzepakowy, woda, przyprawy - sól, pieprz, czosnek, majeranek
ciasto: semolina - mąka z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 13%, woda, kurkuma - przyprawa. Kurkuma (susz kłączy ostryżu) naturalna przyprawa roślinna
Marka
Goliard
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tortellini z mięsem
Cechy
100% pszenica durum
naturalne składniki
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Jaja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 96
Wysokość - 178
Głębokość - 46
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Goliard Sp. z o.o.
ul. Długa 6
42-290 Łojki
Adres zwrotny
Goliard Sp. z o.o.
ul. Długa 6
42-290 Łojki
tel./fax (+48) 34 327 93 79
Dział sprzedaży i obsługi klienta:
tel./fax (+48) 34 327 12 29
www.goliard.pl
Kontakt
Goliard Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Długa 6
42-290 Łojki
Przepisy
Sałatka z Tortellini
Składniki:
- 1 opakowanie Tortellini Goliard z mięsem
- 15 dag szynki
- 1 czerwona papryka
- pęczek rzodkiewek
- 0,5 pęczka szczypiorku
- 1 ogórek zielony
- 1 szklanka kukurydzy konserwowej
- sól i pieprz
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Paprykę, szynkę, ogórek i rzodkiewki kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a szczypiorek siekamy na drobno. W osobnej miseczce mieszamy składniki do sosu: jogurt, miód, majonez, musztardę i przeciśnięty czosnek. W większej misce umieszczamy ugotowane Tortellini, szynkę oraz warzywa. Całość zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Sałatkę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Gotowe!
Mięsne Tortellini w sosie pomidorowym
Składniki:
- 1 opakowanie Tortellini Goliard z mięsem
- 300 g mielonej wieprzowiny
- 1 puszka krojonych pomidorów w zalewie
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- czarne oliwki
- 100 g kremowego twarożku naturalnego
- sól, pieprz, suszone oregano i bazylia
- starty parmezan
Sposób przygotowania:
Tortellini Goliard gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Po chwili dodajemy mielone mięso i podsmażamy je. Następnie wrzucamy krojone pomidory, przyprawy, pokrojone w plasterki oliwki i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, dodajemy odcedzone Tortellini, twarożek kremowy oraz sos z patelni. Mieszamy i posypujemy parmezanem, Danie zapiekamy w średnio nagrzanym piekarniku ok. 20 minut. Gotowe!
Kraj
Country of Origin - Produkt UE
Telefon kontaktowy
+48343271229
+48343279379
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w UE
Adres internetowy
www.goliard.pl
Numer fax
+48343279379
+48343271229
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1465 kJ/345 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 3,7 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0,54 g |