Instrukcje dotyczące przygotowania
Bagietkę wyjąć z opakowania i piec w uprzednio nagrzanym piekarniku przez 10 - 12 minut w temperaturze 180 oC w piekarniku z termoobiegiem, a w 200 oC w piekarniku bez termoobiegu. Czas pieczenia zależy od pożądanego stopnia zarumienienia i typu piekarnika
Kraj pochodzenia głównego składnika
Unia Europejska
Składniki
Bagietka pszenna 83% (mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól, mąka ŻYTNIA, słód JĘCZMIENNY, gluten PSZENNY, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy), nadzienie 17% [75% MASŁO w nadzieniu, cebula, 5% czosnku w nadzieniu, woda, sól, natka pietruszki, skrobia, przyprawy, sos SOJOWY (woda, SOJA, gluten PSZENNY, sól), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat czosnkowy].
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 10 °C
Nazwa producenta
ARYZTA POLSKA Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1,4 g |
Zawartość białek | 7,4 g |
Cukry | 1,9 g |
Zawartość węglowodanów | 45 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 12 g |
Wartość energetyczna kJ | 1358 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 323 kcal |