Składniki
maltodekstryna
tłuszcz kakaowy* (0,3 %)
substancje utrzymujące wilgoć (syrop sorbitolowy, glicerol)
mąka kukurydziana (0,2 %)
mąka ryżowa (0,2 %)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* (0,1 %)
% - odnosi się do zawartości składnika w całym produkcie
aromat naturalny
syrop cukru inwertowanego
*Certyfikowane Rainforest Alliance
przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)
olej słonecznikowy
substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B6, B2, B9)
odtłuszczone MLEKO w proszku (5,3 %)
syrop glukozowy
tłuszcz kokosowy
sól
emulgator (lecytyny)
mąka PSZENNA pełnoziarnista (32,8 %)
czekolada w proszku (10,6 %) [cukier, kakao*]
ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY
substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać ORZECHY.
Marka
Nestlé
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Płatki śniadaniowe w formie batonika, z witaminami i składnikami mineralnymi. 15 % polewy z mlekiem.
Cechy
pełne ziarno składnik nr 1
Pozostałe informacje
ILNI: V0021E23A
Dodatkowe informacje
Dowiedz się więcej na ra.org.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 142
Głębokość - 22
Wysokość - 48
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Cereal Partners Poland Toruń-Pacific Sp. z o.o.,
ul. Szosa Lubicka 38/58,
87-100 Toruń,
Polska
Adres zwrotny
Nestlé Serwis Konsumenta
ul. Łódzka 153,
62-800 Kalisz
cs@pl.nestle.com
Bezpłatna infolinia: 800 174 902
Adres kontaktowy
ul. Łódzka 153,
62-800 Kalisz
Kontakt
Nestlé Serwis Konsumenta
Waga od dostawcy
Waga brutto - 26
Dodatki
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Przeciwutleniacze - Zawiera
Telefon kontaktowy
Bezpłatna infolinia: 800 174 902
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
1 batonik = 1 porcja.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 90 - Plastik/aluminium
Email kontaktowy
cs@pl.nestle.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 25 g |
---|---|---|
Energia | 1658 kJ / 395 kcal | 415 kJ / 99 kcal |
Tłuszcz | 11,9 g | 3,0 g |
- w tym: kwasy nasycone | 5,2 g | 1,3 g |
Węglowodany | 65,4 g | 16,3 g |
- w tym: cukry | 22,9 g | 5,7 g |
Błonnik | 5,3 g | 1,3 g |
Białko | 6,3 g | 1,6 g |
Sól | 0,35 g | 0,09 g |
Witaminy i składniki mineralne | 100 g (%**) | 25 g (%**) |
Witamina D | 1,3 µg (56 %) | 0,84 µg (17 %) |
Witamina B1 | 13 mg (88 %) | 0,29 mg (26 %) |
B2 / Ryboflawina | 1,3 mg (93 %) | 0,33 mg (24 %) |
B3 / Niacyna | 13 mg (81 %) | 3,3 mg (21 %) |
Witamina B6 | 1,4 mg (100 %) | 0,35 mg (25 %) |
B9 / Kwas foliowy | 149 µg (75 %) | 37,3 µg (19 %) |
B5 / Kwas pantotenowy | 4,7 mg (78 %) | 1,2 mg (20 %) |
Wapń | 1370 mg (171 %) | 343 mg (43 %) |
Żelazo | 11 mg (79 %) | 2,8 mg (20 %) |
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) | ||
**% referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011. |