Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Wyśmienita alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Produkt bezglutenowy, produkowany ze świeżych owoców z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach. Bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli.
Świetnie sprawdza się także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów. Można z niego również zrobić smaczny koktajl owocowy a rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
www.frupp.pl
www.celiko.com.pl
Składniki
truskawki (26%)
zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy) inulina, maltodekstryna, substancja żelująca : pektyny.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
Celiko S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,02 g |
Zawartość białek | 2,1 g |
Zawartość błonnika | 31 g |
Skrobia | 0 g |
Alkohole wielowodorotlenowe - poliole | 0 g |
Cukry | 41 g |
Zawartość węglowodanów | 63 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 1401 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 334 kcal |