Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
cukier
skrobia modyfikowana
olej palmowy
białka MLEKA
0,5 % ŚMIETANKA w proszku
syrop glukozowy
aromaty
glukoza
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Cechy
bez tłuszczów utwardzonych
puszysta i delikatna
na 200 ml mleka
Dodatkowe informacje
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 200 ml zimnego mleka (min. 2 % tł.), wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
2. Całość ubijaj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 3-5 min do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 161
Głębokość - 10
Szerokość - 113
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Waga od dostawcy
Waga brutto - 62
Dodatki
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Przepisy
Truskawkowa pianka
Galaretkę Dr. Oetkera o smaku truskawkowym rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do lekkiego stężenia. 250 ml śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj do niej Śnieżną Chmurkę Dr. Oetkera. Do ubitej śmietany dodaj po trochu tężejącą galaretkę, całość miksuj do połączenia składników. Deser przełóż do pucharków i wstaw do lodówki.
Smacznego :)
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Deser można podzielić na 4 porcje.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odzywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 65 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 646 kJ | 420 kJ | 5 % |
Energia | 154 kcal | 100 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 6,2 g | 4 g | 6 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 5,3 g | 3,5 g | 18 % |
Węglowodany | 22 g | 14 g | 5 % |
w tym Cukry | 16 g | 10 g | 11 % |
Białko | 2,9 g | 1,9 g | 4 % |
Sól | 0,11 g | 0,07 g | 1 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 65 g |