Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Składniki
białka mleka
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
aromaty (zawierają mleko)
syrop glukozowy
cukier
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Cechy
delikatna i puszysta na 200 ml mleka
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. 200 ml (ok. 3/4 szklanki) zimnego mleka (min. 2 % tłuszczu) wlej do wysokiego naczynia, następnie wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
2. Przy pomocy miksera ubijaj na najwyższych obrotach przez ok. 4-5 min., aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 113
Wysokość - 164
Głębokość - 8
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Przepisy
Pomysł na: Delikatny deser bananowy
Przygotuj: 2-3 banany, śnieżkę Gellwe, budyń o smaku waniliowym Gellwe, 1/2 szklanki pokruszonych herbatników.
Do dekoracji: sos karmelowy i Fitella Musli bananowe 50 g
Sposób przygotowania: budyń o smaku waniliowym Gellwe przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Do 5 szerokich szklanek włóż po 2 łyżki pokruszonych herbatników, węższą szklanką ubij herbatniki na dnie. Obrane banany pokrój w plastry. Na herbatniki nałóż warstwę chłodnego budyniu Gellwe, następnie kilka plastrów banana. Ubij Śnieżkę i nałóż warstwę na banany, posyp Śnieżkę odrobiną herbatników, ponownie nałóż warstwę budyniu i plasterki banana. Włóż Śnieżkę do szprycy lub woreczka foliowego, odetnij końcówkę i udekoruj deser. Posyp musli bananowym i polej sosem karmelowym. Podawaj natychmiast lub wstaw do lodówki.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji ok. 65 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 609 kJ / 145 kcal | 401 kJ / 95 kcal 5 % |
Tłuszcz | 5,4 g | 3,5 g 5 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g | 3,0 g 15 % |
Węglowodany | 21 g | 14 g 5 % |
w tym cukry | 16 g | 10 g 11 % |
Białko | 3,0 g | 1,9 g 4 % |
Sól | 0,11 g | 0,07 g 1 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g. |