Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
kapusta brukselska
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Brukselka. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mango
Hortex Bukiet jarzyn wiosenny
Hortex Zupa jesienno-zimowa
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Głębokość na półce - 30
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 476
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Głębokość - 30
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Tarta z brukselką
Składniki:
- Brukselka Hortex -1 opakowanie
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 100 ml śmietanki 30 %
- 100 g boczku wędzonego
- 50 g parmezanu lub sera grana padano
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- sól, pieprz
Gotowe w 75 minut
Przygotowanie:
Brukselkę lekko rozmroź. Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtka, sól, 1 łyżkę śmietany i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i schłodź w lodówce przez 30 minut. Brukselki przekrój na pół, dokładnie obtocz w miodzie i musztardzie i włóż do lodówki. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 °C. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno i boki formy na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 10 minut. W tym czasie wymieszaj pozostałą śmietanę z jajkiem, startym serem, solą i pieprzem. Boczek pokrój w kostkę i dodaj do masy jajecznej. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczony spód i ułóż na niej połówki brukselek przecięciem do góry. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz kolejne 30-35 minut.
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 191 kJ / 46 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,2 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Błonnik | 5,2 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 0,02 g |