Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: kalafior, fasola szparagowa, marchew, kapusta brukselska, groch zielony
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Bukiet jarzyn wiosenny. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 35
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 35
Wysokość - 210
Szerokość - 235
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Warzywa pieczone z krewetkami, masłem i czosnkiem
Składniki:
- Bukiet jarzyn wiosenny Hortex - 1 opakowanie
- 200 g krewetek (mogą być mrożone)
- 60 g masła
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- pęczek natki pietruszki
- sól, świeżo mielony pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Natkę pietruszki drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie krewetki wymieszaj z połową natki, czosnkiem i lekko rozmrożonymi warzywami. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Z folii aluminiowej uformuj trzy sakiewki i napełnij je krewetkami. Na wierzch każdej saszetki połóż po łyżce masła, po czym zamknij sakiewki i piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp pozostałą natką.
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 142 kJ / 34 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,6 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 3,6 g |
Białko | 2,5 g |
Sól | 0,06 g |