Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki
barwnik (karmel)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe)
przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu)
suszone mięso wołowe 2,2 %
skrobia ziemniaczana
cukier
suszone warzywa (marchew 0,5 %, czosnek)
olej palmowy
liść pietruszki
aromaty (z pszenicą)
sól
pieprz czarny
Marka
Winiary
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Rosół wołowy.
Pozostałe informacje
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania: Aby uzyskać esencjonalny rosół, rozpuść 2 kostki w 1 litrze wrzącej wody. Jeżeli chcesz doprawić zupę, dodaj 1 kostkę na 1 litr zupy. Kostki możesz użyć jako przyprawę, dodając je także do innych potraw.
Po użyciu kostek większość potraw nie wymaga dosalania.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
O producencie
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Kontakt
Nestlé Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 13
Szerokość na półce - 150
Wysokość na półce - 61
Waga od dostawcy
Waga brutto - 129
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 150
Głębokość - 13
Wysokość - 61
Dodatki
Barwniki - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
MSG (glutaminian) - Zawiera
Wzmacniacze smaku - Zawiera
Przeciwutleniacze - Zawiera
Przepisy
Krupnik z pietruszkowym pesto - 4 porcje
2 kostki Rosołu wołowego Winiary
1 marchewka
1 pietruszka (korzeń)
1 seler
2 ziemniaki
100 g kaszy jęczmiennej
1 pęczek natki pietruszki
50 g tartego parmezanu
50 ml oleju słonecznikowego
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku (pesto)
Zupa:
Pokrojone warzywa zalej 2 litrami wody i zagotuj. Dodaj kostki i kaszę. Gotuj całość około 20-25 minut, aż kasza i warzywa będą miękkie.
Pesto:
Natkę, olej i ser zmiksuj w blenderze. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj krupnik z łyżeczką pesto.
Telefon kontaktowy
800 16 16 66
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 60 porcji.
Adres internetowy
www.winiary.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 ml rosołu | Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 100 ml bazy do zupy** | Jeśli spożyjesz porcję: 200 ml bazy do zupy Wartość odżywcza po przyrządzeniu W 200 ml bazy do zupy** | % RWS* w porcji |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 26 kJ | 13 kJ | 26 kJ | 0 % |
Wartość energetyczna | 6 kcal | 3 kcal | 6 kcal | 0 % |
Tłuszcz | 0,5 g | 0,2 g | 0,5 g | 1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 0,3 g | 2 % |
Węglowodany | 0,4 g | 0,2 g | 0,4 g | 0 % |
w tym cukry | 0,1 g | 0,0 g | 0,1 g | 0 % |
Błonnik | 0,0 g | 0,0 g | 0,0 g | - |
Białko | 0,1 g | 0,1 g | 0,1 g | 0 % |
Sól | 0,96 g | 0,48 g | 0,96 g | 16 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 60 porcji. | ||||
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
** po przyrządzeniu z 1 kostką na litr |