Składniki
śruta żytnia pełnoziarnista
drożdże
sól
woda
ekstrakt słodu jęczmiennego
Marka
Mestemacher
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chleb razowy chleb żytni pełnoziarnisty razowy, pasteryzowany, krojony.
Cechy
prosty skład
wysoka zawartość błonnika
doskonały również z tostera
Opis produktu
Bez substancji konserwujących, pasteryzowany.
Dodatkowe informacje
Przepisy na www.benus.pl
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Produkt w oryginalnie zamkniętym opakowaniu nadaje się do robienia zapasów.
Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres zwrotny
BENUS Sp. z o.o.,
ul. Marcelińska 92,
60-324 Poznań,
tel. (+48) 61 651 78 06
Adres kontaktowy
ul. Marcelińska 92,
60-324 Poznań
Oświadczenia żywieniowe
Wysoka zawartość błonnika
Kontakt
BENUS Sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 85
Szerokość na półce - 165
Wysokość na półce - 55
Waga od dostawcy
Waga brutto - 510
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 165
Głębokość - 85
Wysokość - 55
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Dodatki
Drożdże - Zawiera
konserwanty - Nie zawiera
Telefon kontaktowy
(+48) 61 651 78 06
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie zawiera 7 porcji.
Adres dystrybutora
BENUS Sp. z o.o.,
ul. Marcelińska 92,
60-324 Poznań,
tel. (+48) 61 651 78 06
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza na porcję / 1 kromka (ok. 72 g) | *RWS na porcję |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 836 kJ (198 kcal) | 602 kJ (143 kcal) | 7 %* |
tłuszcz | 1,2 g | 0,9 g | 1 %* |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 1 %* |
węglowodany | 37,9 g | 27,3 g | 11 %* |
w tym cukry | 2,8 g | 2,0 g | 2 %* |
błonnik | 7,7 g | 5,5 g | - |
białko | 5,1 g | 3,7 g | 7 %* |
sól | 1,2 g | 0,9 g | 14 %* |
*RWS: referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Opakowanie zawiera 7 porcji. | |||
Informacja dla diabetyków: 1 porcja (1 kromka) = ok. 2,7 WW** | |||
**WW - wymiennik węglowodanowy |