Składniki
skrobia kukurydziana
aromat
cukier
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
albumina jaja w proszku
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Cechy
mniejsze opakowanie dla środowiska
wyjątkowo krucha
dodaj tylko wodę
bez barwników
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
O marce
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji szukaj na
Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Zalecenia dla alergików
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 47
Szerokość - 98
Wysokość - 204
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl.pl
Adres zwrotny
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl.pl
Kontakt
FoodWell Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Informacje dot. stylu życia
Nie zawiera oleju palmowego
Dodatki
Barwniki - Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Zapachy - Zawiera
Przepisy
Nasz przepis na bezę
Przygotuj: 125 ml zimnej wody
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C.
Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).
Po upieczeniu Twoja beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.
Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.
Pyszny dakłas
- Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego.
- Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm.
- Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku.
- Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj.
- Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 280 g produktu po przygotowaniu (12 porcji)
Adres internetowy
www.foodwell.pl.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 23 g | % RWS* na porcję 23 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1553 kJ | 362 kJ | 4 % |
Wartość energetyczna | 365 kcal | 85 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 87 g | 20 g | 8 % |
w tym cukry | 84 g | 20 g | 22 % |
Białko | 4,8 g | 1,1 g | 2 % |
Sól | 0,19 g | 0,04 g | 1 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w podstawowym sposobie przygotowania (bez dekoracji). |