Składniki
mąka pszenna tortowa
skrobia pszenna
proszek jogurtowy 5,5 % (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych)
mąka pszenna
mąka ryżowa
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
skrobia ziemniaczana
maltodekstryna
substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar
cukier
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto jogurtowe. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Cechy
pyszna klasyka
O marce
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 208
Szerokość - 139
Głębokość - 62
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Adres zwrotny
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
FoodWell Sp. z o.o.
Dodatki
Zapachy - Zawiera
Przepisy
Nasz przepis na ciasto jogurtowe
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 150 ml mleka, 175 g margaryny (lub masła). Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 jogurtu naturalnego.
Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez ok. 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Udekoruj cukrem pudrem.
Dodaj do ciasta maliny, brzoskwinie lub jabłka.
Idealnie smakuje z dodatkiem prażonych migdałów.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 1050 g produktu po przygotowaniu (30 porcji)
Adres internetowy
www.delektujemy.pl
www.foodwell.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 35 g | %RWS* na porcję 35 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1586 kJ | 555 kJ | 7 % |
Wartość energetyczna | 378 kcal | 132 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 16 g | 5,5 g | 8 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g | 1,7 g | 8 % |
Węglowodany | 54 g | 19 g | 7 % |
w tym cukry | 29 g | 10 g | 11 % |
Białko | 5,1 g | 1,8 g | 4 % |
Sól | 1,10 g | 0,39 g | 6 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2 % tł. i margaryną 80 % tł.). | |||
ok. 1050 g produktu po przygotowaniu (30 porcji) |