Składniki
cykoria prażona
mleko odtłuszczone w proszku
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
cukier
przyprawy 1,3 % (cynamon, goździki, kolendra, pieprz, imbir)
mąką pszenna
substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar
mąka żytnia
miód w proszku 0,1 %
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Piernik. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Cechy
pyszna klasyka
O marce
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Zalecenia dla alergików
Sezam - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Orzeszki pekan - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Soja - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 36
Szerokość - 146
Wysokość - 238
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
Bakalland S.A.
Przepisy
Nasz przepis na piernik
Przygotuj:
Do ciasta: 3 jaja, 175 ml wody, 250 g margaryny (lub masła). Do dekoracji proponujemy: polewę smak ciemnej czekolady Delecta.
Sposób przygotowania:
Rozpuść i ostudź margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez ok.40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Baw się smakiem!
Udekoruj cukrem pudrem.
Przełóż ciasto powidłami śliwkowymi.
Idealnie smakuje z dodatkiem orzechów.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 1100 g produktu po przygotowaniu (30 porcji)
Adres internetowy
www.delecta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 37 g | %RWS* na porcję 37 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1678 kJ | 615 kJ | 7 % |
Wartość energetyczna | 401 kcal | 147 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 20 g | 7,4 g | 11 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,0 g | 2,2 g | 11 % |
Węglowodany | 48 g | 18 g | 7 % |
w tym cukry | 27 g | 9,9 g | 11 % |
Białko | 6,1 g | 2,2 g | 4 % |
Sól | 1,11 g | 0,41 g | 7 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z margaryną 80 % tł.). | |||
ok. 1100 g produktu po przygotowaniu (30 porcji) |