Składniki
ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
400 g mieszanki do wypieku ciasta
120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Cechy
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opis produktu
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
O marce
Polecamy formy Dr. Oetker!
Ø 24 cm
Dodatkowe informacje
Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 139
Wysokość - 213
Głębokość - 49
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Dodaj
do ciasta:
- 80 g miękkiego masła lub margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g masła lub margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 70-80 min
Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)
Telefon kontaktowy
801 100 700
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1284 kJ | 1182 kJ | 14 % |
Energia | 307 kcal | 283 kcal | 14 % |
Tłuszcz | 16 g | 15 g | 21 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,9 g | 4,5 g | 23 % |
Węglowodany | 29 g | 27 g | 10 % |
w tym Cukry | 15 g | 14 g | 16 % |
Białko | 10 g | 9,6 g | 19 % |
Sól | 0,45 g | 0,41 g | 7 % |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |