Składniki
olej palmowy
cukier
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
syrop glukozowy
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
żelatyna
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
skrobia modyfikowana
aromaty
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Cechy
bez tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 228
Szerokość - 104
Głębokość - 47
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Contains
Smaki / Aromaty - Contains
Przepisy
Sernik na zimno
Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę
Przygotowanie
Na mleku i serkach
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Smacznego :)
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego)
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.
Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką
Dodaj:
- 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
- 800 ml wrzącej wody
- 600 ml schłodzonego mleka
- 125 g serka mascarpone
- 70 g biszkoptów
- 300 g świeżych truskawek
- Masło do wysmarowania formy
1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.
2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.
3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz.
Smacznego :)
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Sernik można podzielić na 12 porcji
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 595 kJ | 482 kJ | 6 % |
Energia | 141 kcal | 114 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 3,5 g | 2,8 g | 4 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,7 g | 2,2 g | 11 % |
Węglowodany | 22 g | 17 g | 7 % |
w tym Cukry | 18 g | 15 g | 17 % |
Białko | 5,7 g | 4,7 g | 9 % |
Sól | 0,12 g | 0,10 g | 2 % |
Sernik można podzielić na 12 porcji | |||
1 porcja = ok. 81 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |