Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki
olej palmowy
syrop glukozowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
skrobia modyfikowana
cukier
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Cechy
bez tłuszczów utwardzonych
Dodatkowe informacje
Sernik na zimno możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 104
Głębokość - 47
Wysokość - 228
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Przepisy
Sernik na zimno
Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę
Przygotowanie
Na mleku i serkach
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Smacznego :)
Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego)
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.
Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką
Dodaj:
- 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
- 800 ml wrzącej wody
- 600 ml schłodzonego mleka
- 125 g serka mascarpone
- 70 g biszkoptów
- 300 g świeżych truskawek
- Masło do wysmarowania formy
1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.
2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.
3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz.
Smacznego :)
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Sernik można podzielić na 12 porcji
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 595 kJ | 482 kJ | 6 % |
Energia | 141 kcal | 114 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 3,5 g | 2,8 g | 4 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 2,7 g | 2,2 g | 11 % |
Węglowodany | 22 g | 17 g | 7 % |
w tym Cukry | 18 g | 15 g | 17 % |
Białko | 5,7 g | 4,7 g | 9 % |
Sól | 0,12 g | 0,10 g | 2 % |
Sernik można podzielić na 12 porcji | |||
1 porcja = ok. 81 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |