Składniki
100% ksylitol ( substancja słodząca ).
Dodatkowe informacje
Ze względu na to , że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego Ksylitol należy jego dawkę dobową zwiększać stopniowo.Najlepiej zacząć od 1/2 łyżeczki.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
NIE NALEŻY PODAWAĆ KSYLITOLU DZIECIOM PONIŻEJ 3 ROKU ŻYCIA.
Uwaga !
Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie odżywiania oraz zdrowym trybie życia.
Ksylitol nie zastępuje zbilansowanych posiłków i niepowinien być wyłącznym składnikiem diety.
Opis produktu
KSYLITOL może zastąpić w kuchni tradycyjny cukier.Zakres temperatur w jakich można stosować KSYLITOL jest szeroki.Doskonale sprawdza się w wypiekach,mrożonkach i potrawach gotowanych.
Ksylitol :
- powoduje zmniejszenie odpowiedzi glikemicznej po posiłku.W organiźmie jest przetwarzany powoli.
Ma niski indeks glikemiczny IG = 8 (14 - krotnie niższy niż glukoza i 8 - krotnie niższy niż sacharoza;
- jest równie słodki jak cukier,
- dostarcza organizmowi 0 40% mniej kalorii niż sacharoza;
- redukuje płytkę nazębną
- pomaga utrzymać mineralizację zębów.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Finlandia
Adres producenta
Dystrybucja na terenie Polski :
Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe "AKA"
ul.Bobrowskiego 5/6
63-900 Rawicz
Adres zwrotny
Adres do korespondencji:
ul.Kościńska 27
60-112 Poznań
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1008 kJ/240 kcal |
Białko | 0,0 g |
Węglowodany | 100 g |
Tłuszcz | 0,0 g |