Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki
cukier
naturalny ekstrakt wanilii 1 %
wanilia w proszku 10 %
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier z dodatkiem wanilii.
Cechy
premium
naturalne składniki
Opis produktu
Piecz naturalnie... ot tak... prosto z serca z naszym cukrem z dodatkiem wanilii, który zawiera aż 10 % naturalnej wanilii, dzięki czemu Twój ulubiony wypiek lub deser stanie się cudownie aromatyczny.
Zalecenia dla alergików
Orzechy laskowe - Może zawierać
Orzechy włoskie - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzeszki pekan - Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Orzechy brazylijskie - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Orzechy nerkowca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Migdały - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Zastosowanie:
Doskonały do każdego rodzaju wypieku: ciast drożdżowych, ciast kruchych, serników, naleśników i kawy. Idealnie nadaje się do przygotowania babeczek, kremów, przetworów i past owocowych oraz innych deserów. Zawartość opakowania aromatyzuje ok. 1 kg wypieku.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem/ Nr partii - patrz przy zgrzewie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 165
Szerokość - 100
Głębokość - 4
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Bakalland S.A.
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
www.delecta.pl
www.delektujemy.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
www.delecta.pl
www.delektujemy.pl
Kontakt
Bakalland S.A.
Adres kontaktowy
00-446 Warszawa,
ul. Fabryczna 5
Przepisy
Ptysie
Przygotuj do ciasta:
- 250 ml wody
- 125 g margaryny
- 4 jaja
- 1 szklanka mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
Przygotuj do kremu:
- Budyń smak waniliowy 64 g Delecta
- 500 ml mleka
- 3 łyżki cukru
- Cukier z dodatkiem wanilii 12 g Delecta
- 50 g margaryny
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 1 min energicznie rozcierając masę. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładaj porcje ciasta. Piecz w 220 °C przez 20-25 min, do wysuszenia. W połowie szklanki mleka rozmieszaj zawartość torebki z budyniem, dodaj cukier z wanilią. Pozostałą część mleka zagotuj z cukrem. Wlej rozmieszany proszek, całość chwilę gotuj mieszając. Zimny krem zmiksuj z margaryną. Wystudzone ptysie przekrój w poprzek i napełnij kremem.
Adres internetowy
www.delecta.pl
www.delektujemy.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
wartość energetyczna | 1728 kJ / 407 kcal |
tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 97 g |
w tym cukry | 90 g |
białko | 0,8 g |
sól | 0 g |