Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier puder.
Cechy
Produkt polski
idealny do wypieków
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Opis produktu
Słodkie pieczenie
Idealny składnik ciast, kremów, lukrów i polew. Udekoruje Twoje ciasta i desery. Sprawi, że domowe wypieki będą delikatne i puszyste.
Dodatkowe informacje
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem po zeskanowaniu kodu QR lub na
www.znatury.slodkielaczy.pl
Instagram: slodkielaczy
YouTube: slodkielaczy
Facebook: slodkielaczy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Informacje o recyklingu
Whole Packaging - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 87
Głębokość - 62
Wysokość - 189
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Cukrownia Środa
ul. Niedziałkowskiego 27
63-000 Środa Wlkp.
Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Adres zwrotny
Cukrownia Środa
ul. Niedziałkowskiego 27
63-000 Środa Wlkp.
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie.
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Adres kontaktowy
ul. Niedziałkowskiego 27
63-000 Środa Wlkp.
Kontakt
Cukrownia Środa
Przepisy
Babka z owocami
Składniki:
250 g dowolnych owoców (jagód/borówek/porzeczek/malin), 1 szklanka oleju słonecznikowego, 1 szklanka cukru drobnego Diamant, 4 jajka (temperatura pokojowa), 100 g jogurtu naturalnego (temperatura pokojowa), 2 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder Diamant do posypania
Przygotowanie:
1. Przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia. Utrzeć masło oraz cukier drobny Diamant mikserem na wysokich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy.
2. Dodawać pozostałe składniki w następującej kolejności: jajka, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia, kontynuując miksowanie.
3. Przemyć owoce, które zamierzamy dodać do ciasta i dobrze je osuszyć.
4. Wykładać formę ciastem małymi porcjami, pamiętając o dosypywaniu owoców. Piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 45-50 minut, aż do "suchego patyczka".
5. Ostygniętą babkę wyłożyć z formy i posypać przed podaniem cukrem pudrem Diamant.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
+48 61 8665061
Recykling - pozostały tekst
Nadaje się do recyklingu
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1700 kJ |
Wartość energetyczna | 400 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 100 g |
w tym cukry | 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |