Składniki
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
substancja żelująca: pektyna
olej roślinny (palmowy/koksowy)
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier żelujący 3:1.
Cechy
krótkie gotowanie
oszczędność energii
pektyna owocowa
1,5 kg owoców 0,5 kg cukru żelującego
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Informacje o recyklingu
Torba - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 60
Szerokość - 78
Wysokość - 137
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl
Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061
Adres kontaktowy
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Kontakt
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Dodatki
Preservatives - Zawiera
Przepisy
Prosty i szybki sposób na domowe konfitury. Gotujesz tylko 3 minuty.
Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.
Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1,5 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Ważne wskazówki
- Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców.
- Każdorazowo gotować tylko 1,5 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 3:1.
- Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.
Telefon kontaktowy
+48 61 8665061
Recykling - pozostały tekst
Nadaje się do recyklingu
Wyrzuć do pojemnika żółtego na plastik i metal. Sprawdź u lokalnego odbiorcy odpadów.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1681 kJ/396 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 97 g |
w tym cukry | 97 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,04 g |