Składniki
substancja żelująca: pektyna
olej roślinny (palmowy/koksowy)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
Marka
Diamant
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cukier żelujący 2:1.
Cechy
prosty sposób na konfitury
nowa receptura
bez konserwantów
1 kg owoców na 500 g cukru żelującego
krótkie gotowanie
oszczędność energii
zawiera pektynę
Dodatkowe informacje
Dołącz do nas na: www.facebook.com/slodkielaczy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 60
Szerokość - 80
Wysokość - 130
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Adres zwrotny
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Serwis Konsumencki:
tel. +48 61 866 50 61
www.diamant.pl
Adres kontaktowy
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
Kontakt
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Przepisy
Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając a następnie gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist -off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.
Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Galaretki
3/4 litra zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Ważne wskazówki
Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.
Udanych przetworów!
Telefon kontaktowy
+48 61 866 50 61
Adres internetowy
www.diamant.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1686 kJ/397 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 97 g |
w tym cukry | 97 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,03 g |