Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Czosnek granulowany.
Cechy
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 5
Szerokość na półce - 110
Wysokość na półce - 170
Waga od dostawcy
Waga brutto - 28
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 110
Głębokość - 5
Wysokość - 170
Przepisy
Gniocchi ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 8 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg ziemniaków ugotowanych ze skórą
100 g szpinaku
4 łyżki masła
2 jaja
250 g mąki
3 łyżeczki czosnku granulowanego Kamis
sól, pieprz do smaku
3 łyżki tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Ziemniaki obierz. przeciśnij przez praskę.
2. Szpinak podsmaż na 1 łyżce masła. dokładnie odciśnij i zmiksuj z jajami.
3. Do ziemniaków dodaj mąkę. jaja ze szpinakiem, czosnek, dopraw pieprzem. delikatnie wymieszaj.
4. Ciasto podziel na kawałki, na stolnicy formuj z nich cienkie wałki, pokrój je na 2-centymetrowe kawałki, lep owalne gniocchi, lekko spłaszcz widelcem.
5. Gotuj w osolonej wodzie ok. 6 min.
6. Odcedź, smaż partiami przez ok. 2 min na rozgrzanym maśle z dodatkiem parmezanu i natki pietruszki.
Kraj
Zapakowano w - Polska