Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii
Składniki
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3%, sól.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
Celiko S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,25 g |
Zawartość białek | 4,2 g |
Cukry | 5 g |
Zawartość węglowodanów | 83 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 1507 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 360 kcal |