Składniki
substancja zagęszczająca - guma guar
cukier
regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Sporządzono z 35 g owoców na 100 g produktu
woda
substancja żelująca - pektyny
jagody (35 %)
Marka
Łowicz
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Dżem jagodowy o obniżonej zawartości cukrów.* Pasteryzowany.
*Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.
Cechy
bez konserwantów
pełen dojrzałych owoców
Polska Marka
O marce
Łowicz
Dżemy robimy od ponad 50 lat
Przechowywanie
Po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 5 dni.
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice,
www.mojlowicz.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice,
www.mojlowicz.pl
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Oświadczenia żywieniowe
Dżem jagodowy o obniżonej zawartości cukrów.
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Adres internetowy
www.mojlowicz.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
energia | 604 kJ/ 142 kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy nasycone | <0,1 g |
węglowodany | 34 g |
w tym cukry | 34 g |
białko | <0,5 g |
sól | 0 g |