Składniki
Fasola Adzuki 100%
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać śladowe ilości : glutenu , orzechów oraz sezamu.
Zalecenia dla alergików
Gluten - Może zawierać
Orzechy - Może zawierać
Nasiona sezamu - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Fasolę należy moczyć przez kilka godzin. Następnie przepłukać i gotować w świeżej wodzie do miękkości około 60 minut . Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania . Ekologiczna fasola Adzuki ma słodko - orzechowy smak. Spożywa się ją jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz past , pasztetów , zup i potraw jednogarnkowych.
Kraj
Kraj pochodzenia - Chiny
Adres producenta
Eko - Wital Sp.z.o.o
ul. Annopol 3
03-236 Warszawa
Adres zwrotny
Eko - Wital Sp.z.o.o
ul. Annopol 3
03-236 Warszawa
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1534 kJ/363 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0 g |