Składniki
fasolka biała Jaś 100%
Opis produktu
Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Bio Planet S.A
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Adres zwrotny
Bio Planet S.A
Wilkowa Wieś 7
05-084 Leszno
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1243 kJ / 296 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 36 g |
w tym cukry | 2,3 g |
Błonnik | 24 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0 g |