Składniki
fasola szparagowa
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fasolka szparagowa żółta. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa fasolowa
Hortex Fasolka szparagowa zielona
Hortex Bób
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C 4 dni
** -12 °C 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 40
Szerokość na półce - 235
Waga od dostawcy
Waga brutto - 482
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Roladki schabowe z fasolką
Składniki:
- Fasolka szparagowa żółta Hortex - 1 opakowanie
- 8 kotletów schabowych bez kości
- 8 plastrów szynki długodojrzewającej
- 8 plastrów żółtego sera
- 100 ml oleju do smażenia
- 2 łyżki masła
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sól
Gotowe w 45 minut
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową podgotuj w osolonej wodzie. Kotleciki ze schabu połóż na desce, przykryj folią spożywczą i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa dopraw solą i pieprzem. Na plastrach schabu połóż plasterek masła, szynki, sera i po 6-7 strączków fasoli. Zwiń roladki, które krótko obsmaż na gorącym oleju, ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem, przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C na 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryj roladki by ładnie się przyrumieniły. Upieczone roladki podawaj z ulubionymi Warzywami na patelnię.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900477001508
Głębokość - 40
Wysokość - 210
Szerokość - 235
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 129 kJ / 31 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,3 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 2,2 g |
Sól | 0,01 g |