Składniki
woda, fasola 67%, koncentrat pomidorowy 15%,cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepakowy, sól, zioła (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, przyprawy, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Opis produktu
Jedno z najpopularniejszych w Polsce oraz na świecie gotowych dań w słoiku. Bogate w białko, witaminy z grupy B, kwas foliowy, żelazo, wapń, magnez oraz potas i fosfor.
Pozostałe informacje
Można podawać samodzielnie lub z „wkładką sojową” do ryżu, makaronu lub z pieczywem.
Przygotowanie i stosowanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.
Adres producenta
Primavika Sp. z o.o.
Ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki
Adres zwrotny
Primavika Sp. z o.o.
Ul. Akacjowa 27
62-023 Gądki
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 521 kJ / 123 kcal |
tłuszcz | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasyocne | 0,1 g |
węglowodany | 22 g |
w tym cukry | 2,7 g |
białko | 7,1 g |
sól | 0,63 g |