Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
fasola szparagowa
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Fasolka szparagowa zielona. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Grochówka
Hortex Fasolka szparagowa żółta
Hortex Jagody leśne
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 30
Szerokość - 235
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Sałatka z kuskusem, orzechami i fasolką
Składniki:
- Fasolka szparagowa zielona Hortex - 1 opakowanie
- 250 ml bulionu warzywnego
- 150 g kaszy kuskus
- 100 g orzechów włoskich
- 1 łyżka parmezanu
- 1 łyżka klarowanego masła
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 pęczka natki (lub świeżej kolendry)
- sól lub sos sojowy do smaku
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
Fasolkę zblanszuj w osolonej wodzie, potem przepłucz zimną wodą i odstaw do odcieknięcia. Bulion zagotuj i zalej nim kuskus, tak by bulionu było ok. centymetra więcej niż kaszy. Wtedy przykryj szczelnie naczynie i poczekaj do napęcznienia kaszy. Tymczasem posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Uprażone przesyp do miseczki. Następnie na patelni rozgrzej masło, dodaj kmin i kolendrę i smaż chwilę do wydobycia aromatów przypraw. Wrzuć fasolkę i usmaż ją, doprawiając solą lub sosem sojowym. Na koniec nasiąknięty kuskus przemieszaj widelcem i połącz z fasolką, uprażonymi orzechami i posiekaną natką lub kolendrą. Przed podaniem całość oprósz startym parmezanem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 129 kJ / 31 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 3,3 g |
w tym cukry | 0,6 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 2,2 g |
Sól | 0,01 g |