Składniki
żurawina 5 % (żurawina suszona, cukier, olej słonecznikowy)
olej rzepakowy 15 %
cukier
sól
przyprawy
regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacz: kwas cytrynowy
krojone filety śledziowe marynowane bez skóry 60 % (Clupea harengus)*
ocet spirytusowy
*Złowione w morzu. Obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk (FAO27), podobszar. Morze Norweskie (IIa) (1) / Spitsbergen i Wyspa Niedźwiedzia (IIb) (2) / Wody Islandii (Va) (3) / Wody Wysp Owczych (Vb) (4). Narzędzie połowowe: włoki (A) /okrężnice (B). Podobszar i kategorię narzędzia połowowego wskazano na folii górnej opakowania
cebula marynowana
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Marka
Superfish
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krojone filety śledziowe z żurawiną w oleju rzepakowym.
Cechy
źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
bez substancji konserwujących
bez substancji zagęszczających
Polski Producent
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Dodatkowe informacje
facebook.com/SuperFishpl
instagram.com/SuperFish.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Produkt gotowy do spożycia.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 107
Szerokość - 145
Wysokość - 35
Rodzaj opakowania
Typ - Tacka
Adres producenta
Koral S.A.
ul. Za Dworcem 13,
83-110 Tczew;
Zakład Produkcyjny w Kukini
Kukinia 43,
78-111 Ustronie Morskie,
Polska
Adres zwrotny
Koral S.A.
ul. Za Dworcem 13,
83-110 Tczew
Kontakt
Koral S.A.
Adres kontaktowy
ul. Za Dworcem 13,
83-110 Tczew
Oświadczenia żywieniowe
źródło kwasów tłuszczowych Omega-3
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Gotowe do spożycia
Recykling - pozostały tekst
Segreguję: papier, metale i plastik
Pochodzenie
Metoda połowu ryb - Narzędzie połowowe: włoki (A) /okrężnice (B).
Obszar połowu ryb - Złowione w morzu. Obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk (FAO27), podobszar. Morze Norweskie (IIa) (1) / Spitsbergen i Wyspa Niedźwiedzia (IIb) (2) / Wody Islandii (Va) (3) / Wody Wysp Owczych (Vb) (4).
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1320 kJ / 319 kcal |
Tłuszcz | 27 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3 g |
Węglowodany | 9,7 g |
w tym cukry | 9,3 g |
Białko | 8,4 g |
Sól | 1,9 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 w 100 g produktu: | 3,9 g |