Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: skorupiaki, soję i seler.
Produkt bezglutenowy.
Składniki
olej rzepakowy
80 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, glukoza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)]
substancja konserwująca (benzoesan sodu)
Marka
Lisner
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Solone filety bez skóry ze śledzia atlantyckiego w oleju rzepakowym.
Cechy
dzika ryba
witamina D wspiera odporność
omega 3 źródło kwasów
bez glutenu
Opis produktu
Źródło witaminy D. Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Seler - Może zawierać
Skorupiaki - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 7
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 197
Szerokość - 125
Głębokość - 19
Rodzaj opakowania
Typ - Tacka
Adres producenta
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Adres zwrotny
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Adres kontaktowy
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Oświadczenia żywieniowe
Źródło witaminy D.
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3.
Kontakt
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.
Oświadczenia zdrowotne
Witamina D pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Gotowe do spożycia
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g po odsączeniu: |
---|---|
Energia | 727 kJ / 175 kcal |
Tłuszcz | 12,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,4 g |
Węglowodany | 0,1 g |
w tym cukry | 0,0 g |
Białko | 15,0 g |
Sól | 6,4 g |
Witamina D | 9,7 µg (194 % DRWS**) |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 | 2,45 g |
Kwasy tłuszczowe EPA i DHA | 1,25 g |
** Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |