Składniki
mielona gorczyca
śmietana (śmietana, stabilizator: karagen)
kurkuma
żółtko jaja
7,3% cebula marynowana
0,3% koperek suszony
ekstrakt przypraw
substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu)
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Morzu Celtyckim (3), Skagerrak i Kattegat (8), Morzu Irlandzkim (11), Morzu Bałtyckim (13) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B).
35% krojone filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* (śledź, sól, ocet spirytusowy, cukier)
woda
jogurt termizowany (odtłuszczone mleko, skrobia modyfikowana, żelatyna spożywcza wieprzowa, stabilizator: guma guar)
cukier
olej rzepakowy
sól
7,7% ogórki konserwowe
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
ocet spirytusowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: skorupiaki, soję oraz seler.
Produkt bezglutenowy.
Marka
Lisner
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krojone, marynowane filety śledziowe bez skóry w sosie koperkowym.
Cechy
100% dziko żyjąca ryba
bez glutenu
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Skorupiaki - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Soja - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Mleko - Zawiera
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 7
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 133
Głębokość - 75
Wysokość - 51
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Adres zwrotny
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Adres kontaktowy
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Kontakt
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Morzu Celtyckim (3), Skagerrak i Kattegat (8), Morzu Irlandzkim (11), Morzu Bałtyckim (13). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Metoda połowu ryb - za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Energia: | 1223 kJ / 296 kcal |
Tłuszcz: | 27,0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,4 g |
Węglowodany: | 6,5 g |
- w tym cukry: | 6,0 g |
Białko: | 6,6 g |
Sól: | 2,2 g |
Możliwe naturalne odchylenia |