Składniki
sos pomidorowy (40 %) - woda, koncentrat pomidorowy (13 %), cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, substancja zagęszczająca (guma guar), ekstrakt papryki, przyprawy
*Złowione w morzu: Północno-wschodni Atlantyk FAO 27, Środkowo-wschodni Atlantyk FAO 34, Ocean Spokojny FAO 61; narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM), okrężnice (PS)
*Nazwa łacińska, obszar, podobszar połowu, narzędzie połowowe - wskazane w numerze partii po literze P
filety* (60 %) z [makreli (Scomber scombrus (MAC)), makreli kolias (Scomber japonicus (MAS))]
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać pszenicę (gluten), gorczycę, mleko, jaja, seler, soję.
Marka
Graal
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Konserwa rybna sterylizowana.
Cechy
numer 1 w Polsce¹
zwycięzca testu smaku²
produkt zawiera Omega 3
¹Graal S.A. za Nielsen IQ, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (Food), Sprzedaż ilościowa w sztukach w okresie tydzień 48 2021 - tydzień 47 2022 w kategorii: konserwy rybne w puszkach z wyłączeniem marek własnych
²Badanie ABR SESTA dla GRAAL S.S. „Test smaku konserw rybnych w sosie pomidorowym (Dziki Szprot w sosie pomidorowym)." III-IV.2022, szczegóły na graal.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Pszenica - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podano na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Całe opakowanie - Recyclable
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 84
Głębokość - 23
Szerokość - 150
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka
Adres producenta
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Adres zwrotny
GRAAL S.A.,
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Kontakt
GRAAL S.A.
Adres kontaktowy
ul. Zachodnia 22,
84-200 Wejherowo
Oświadczenia żywieniowe
produkt zawiera Omega 3
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 41 - Aluminium
Łacińska nazwa ryby
Scomber scombrus (MAC), Scomber japonicus (MAS)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu (% RWS**) |
---|---|
Wartość energetyczna | 709 kJ / 170 kcal (9 %) |
Tłuszcz, w tym | 12 g (17 %) |
kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g (14 %) |
Węglowodany, w tym | 5,6 g (2 %) |
cukry | 3,8 g (4 %) |
Białko | 10 g (20 %) |
Sól | 1,0 g (17 %) |
Witamina D | 8,69 µg (174 %***) |
Witamina B12 | 6,59 µg (264 %***) |
Suma kwasów Omega 3 w 100 g: | 2,37 g |
EPA: | 710 mg |
DHA: | 927 mg |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |
***Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej). |