Składniki
żelatyna wieprzowa ,
regulator kwasowości : kwas cytrynowy , sok truskawkowy w proszku 1 % ( maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy);
aromat,
barwnik: karmin.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać: mleko , soję i ich produkty pochodne.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej wody ( nie gotować )
2. Dokładnie wymieszać , aż do rozpuszczenia i studzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier ( około 3 - 4 łyżki )
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki , aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody ok.400 ml.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Celiko S.A
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Adres zwrotny
Celiko S.A
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1432 kJ/342 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 1,7 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 76 g |
Sól | 0,22 g |