Składniki
serwatka w proszku (z mleka)
drożdże
emulgator: lecytyna słonecznikowa (zawiera mąkę pszenną)
olej rzepakowy
sól
jaja w proszku
mieszanka ziół i przypraw (1 %): oregano, czosnek, bazylia, cząber, cebula
mąka pszenna
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Mamut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Grzanki ziołowe.
Cechy
sposób na chrupiący dodatek
aromatyczna mieszanka ziół i przypraw
mega chrupiące
idealne do sałatek
Dodatkowe informacje
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Instagram: mamut_polska
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 173
Wysokość - 206
Głębokość - 59
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Zakład produkcyjny:
ul. Muchoborska 3
54-424 Wrocław
Adres zwrotny
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Kontakt
Mamut Polska S.A.
Adres kontaktowy
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Dodatki
Drożdże - Zawiera
Przepisy
Poczęstuj się!
Przepis na sałatkę z burakiem i grzankami ziołowymi
Składniki:
- mieszanka sałat: rukoli, liści szpinaku, liści buraka
- 1 burak
- 100 g sera feta
- 50 g grzanek ziołowych
- 3 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Buraka owiń folią aluminiową, włóż do piekarnika na 200 ℃, piecz około 30 minut. Po upieczeniu pokrój w kostkę. Mieszankę sałat wyłóż na talerz, dodaj buraka oraz pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszaj oliwę z przeciśniętym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę polej dressingiem i posyp grzankami ziołowymi.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1647 kJ / 390 kcal |
Tłuszcz | 7,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 4,8 g |
Błonnik | 3,9 g |
Białko | 13 g |
Sól | 1,5 g |