Składniki
suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
Marka
Tao Tao
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Suszone grzyby Mun.
Cechy
tylko naturalne składniki
Opis produktu
Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.
O marce
Tao Tao - Harmonia Smaków
Dodatkowe informacje
Michel Moran
Mapa Smaków
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl
Przygotowanie i stosowanie
Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 236
Głębokość - 42
Szerokość - 126
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres zwrotny
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Kontakt
TAN-VIET International S.A.
Adres kontaktowy
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
Przepisy
Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób)
Składniki:
500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku.
Sposób przyrządzania:
Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!
Kraj
Kraj pochodzenia - Chiny
Telefon kontaktowy
(+48 58) 692 90 00
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Chinach
Adres dystrybutora
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Adres internetowy
www.tan-viet.com.pl
Adres importera
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Numer fax
(+48 58) 692 90 01
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1621 kJ / 386 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,0 g |
Węglowodany: | 70,2 g |
w tym cukry: | 0,0 g |
Białko: | 4,9 g |
Sól: | 0,02 g |