Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Imbir mielony.
Cechy
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 6
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Przepisy
Glazurowana brukselka
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 25 min
Porcje 3
Składniki:
100 g pokrojonego w słupki boczku
500 g brukselek przekrojonych na pół
½ szklanki bulionu drobiowego lub wołowego
2 łyżki miodu
¾ łyżeczki imbiru mielonego Kamis
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
sok z ½ pomarańczy
sól, pieprz do smaku
1. Boczek smaż na dużej patelni aż będzie chrupiący, przełóż na talerz.
2. Z patelni odlej tłuszcz, pozostawiając ok. 1 łyżki, ułóż brukselkę na przekrojonej stronie, smaż ok. 2 min.
3. Bulion, miód, imbir, skórkę pomarańczową i sok wymieszaj dokładnie w misce, wlej na patelnię. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu ok. 10-15 min do momentu odparowania płynów, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. Przed podaniem posyp boczkiem.
Kraj
Zapakowano w - Polska
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Opakowanie handlowe
GTIN - 05900084207980
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084006088