Opis marketingowy
Jogurt naturalny jest produktem fermentowanym, wytwarzanym z wyselekcjonowanego mleka, wzbogacony mlekiem w proszku. Zastosowanie w procesie produkcyjnym specjalnie dobranych kultur starterowych nadaje mu łagodny, świeży smak i specyficzny aromat, podnosząc równocześnie jego walory dietetyczne. Jogurt naturalny "Jana" ma wyśmienity, śmietankowy smak a przede wszystkim zwraca uwagę jego znakomita konsystencja - jogurt jest gładki, bez skrzepów i grudek.
Składniki
mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, odtłuszczone mleko w proszku, kultury bakterii w tym: Bifidobacterium BB-12 i Lactobacillus acidophilus La-5 (zawierają laktozę (z mleka)).
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 8 °C
Nazwa producenta
Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,1 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,7 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,9 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,9 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,5 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 364 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 87 kcal/100g |