Opis marketingowy
Jogurt naturalny jest produktem fermentowanym, wytwarzanym z wyselekcjonowanego mleka, wzbogacony mlekiem w proszku. Zastosowanie w procesie produkcyjnym specjalnie dobranych kultur starterowych nadaje mu łagodny, świeży smak i specyficzny aromat, podnosząc równocześnie jego walory dietetyczne. Jogurt naturalny "Jana" ma wyśmienity, śmietankowy smak a przede wszystkim zwraca uwagę jego znakomita konsystencja - jogurt jest gładki, bez grudek.
Składniki
jogurt naturalny, kultury bakterii: Bifidobacterium BB-12® i Lactobacillus acidophilus LA-5®, witaminy: B6, B12, D3.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 8 °C
Nazwa producenta
Średzka Spółdzielnia Mleczarska Jana
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,14 g |
Zawartość białek | 4,7 g |
Cukry | 6,9 g |
Zawartość węglowodanów | 6,9 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4,0 g |
Wartość energetyczna kJ | 345 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 82 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 8 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |