Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Jogurt polski naturalny to jeden z najzdrowszych produktów nabiałowych. Nie zawiera konserwantów, jest wyjątkowo bogaty w żywe kultury bakterii, dobrze tolerowane przez organizm człowieka. Charakteryzuje się delikatnym, naturalnym zapachem. Doskonale kremowy dzięki innowacyjnej technologii wyrobu. Jogurt polski naturalny wyśmienicie smakuje samodzielnie, ale jest również niezastąpionym składnikiem wielu potraw. To także lekka alternatywa dla śmietany czy majonezu. Wykorzystywany do zup, sosów i deserów, stanowi idealny dodatek do potraw śródziemnomorskich.
Składniki
mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
SM Mlekovita
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,10 g |
Zawartość białek | 6 g |
Cukry | 4,8 g |
Zawartość węglowodanów | 4,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 g |
Wartość energetyczna kJ | 295 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 70 kcal |