Marka
Maluta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Jogurt naturalny bez laktozy**.
**Zawartość laktozy <0,01 g/100 g.
Cechy
prosto z Żuław
z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym*
bez laktozy**
intensywnie smaczny
1 g zawiera min. 10⁷ żywych bakterii jogurtowych
*więcej na www.maluta.pl
**Zawartość laktozy <0,01 g/100 g
Opis produktu
Wyprodukowano z mleka z dodatkiem czystych kultur bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 2
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 75
Głębokość - 75
Wysokość - 110
Rodzaj opakowania
Typ - Doniczka
Adres producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl
Adres zwrotny
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl
Kontakt
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
Adres kontaktowy
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
Telefon kontaktowy
55 247 24 61
Adres internetowy
www.maluta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2,5 g |
w tym kwasy nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 4,8 g |
w tym cukry | 4,8 g |
Białko | 4,0 g |
Sól | 0,13 g |