Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Skyr to gęsty, kremowy jogurt bez tłuszczu, z wysoką zawartością naturalnego białka.
Składniki
mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
1 - 6 °C
Nazwa producenta
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,1 g |
Zawartość białek | 12 g |
Cukry | 4,1 g |
Zawartość węglowodanów | 4,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kJ | 274 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 64 kcal |