Składniki
regulator kwasowości (węglan potasu)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
Zawiera 11 % tłuszczu kakaowego
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko, zboża (gluten), soję.
Marka
E. Wedel
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Cechy
wysoka jakość
Opis produktu
Wedlowskie kakao, powstałe z ziaren kakaowca pochodzących z Ghany. Ziarna kakaowca z Ghany są cenione ze względu na swoją wysoką jakość, a powstały z nich proszek kakaowy ma czekoladowy posmak. Doskonałe do picia, jak również do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów. Nadaje potrawom wyjątkowy, nie zapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu lub wykorzystaj nasze ciemne kakao w swojej ulubionej recepturze!
O marce
Dodatkowe informacje
Po więcej przepisów wejdź na stronę www.wkuchnizwedlem.wedel.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia Konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej
Adres zwrotny
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia Konsumencka 801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej
Kontakt
LOTTE Wedel sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu.
Adres kontaktowy
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa
Polska
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 101
Głębokość na półce - 50
Wysokość na półce - 160
Waga od dostawcy
Gross Weight - 200
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 50
Szerokość - 101
Wysokość - 160
Informacje dot. stylu życia
O obniżonej zawartości tłuszczu
Przepisy
Prosty przepis
Przepis na babeczki z kremem czekoladowym i migdałami
Składniki na babeczki
125 g miękkiego masła
165 g drobnego cukru
2 jajka
190 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml mleka
migdały w płatkach do dekoracji
Produkty E. Wedel
90 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 %
2 łyżki Kakao z Ghany Ciemnego
Przygotowanie babeczek
Piekarnik rozgrzej do 160°C. Czekoladę przełóż do rondelka i cały czas mieszając, rozpuść na niewielkim ogniu. Masło i cukier przełóż do dużej miski i mikserem ubij je na puszystą, kremową masę. Pojedynczo dodawaj jajka, cały czas ubijając. Następnie dodaj mąkę przesianą razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia i ubijaj na niskich obrotach.
Dodaj roztopioną czekoladę oraz mleko i dokładnie wymieszaj drewnianą szpatułką. Ciasto nakładaj do foremki na muffinki z 12 dziurkami wyłożonymi papierowymi papilotkami. Piecz 20-25 minut.
Wystudź na kratce. Całkowicie wystudzone babeczki posmaruj kremem (możesz użyć rękawa cukierniczego) i udekoruj płatkami migdałów. Migdałów możesz użyć jako posypki lub wbijać je w krem tak, aby każda babeczka przypominała małego jeżyka.
Składniki na krem
125 ml śmietanki 30 %
70 g masła
Produkty E. Wedel
250 g Czekolady Klasycznej Gorzkiej 64 %
lub Lekko Gorzkiej 50 %
Przygotowanie kremu
Składniki kremu przełóż do metalowej miski i podgrzewaj w kąpieli wodnej (na garnku z niewielką ilością gotującej się wody) mieszając, aż powstanie gładka masa.
Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie ubij mikserem na puszysty krem.
! Pamiętaj, żeby jajka miały temperaturę pokojową. Krem nie zważy się, a babeczki pozostaną puszyste.
Łatwy i szybki przepis na czekoladowe babeczki, które zawsze się udają!
Dodatek kremu i migdałów w naszej propozycji sprawia, że ten prosty deser wygląda bardzo efektownie i apetycznie.
Telefon kontaktowy
Infolinia Konsumencka 801 811 011
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901588278704
Adres internetowy
www.czekolada.pl
www.wedel.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | * |
---|---|---|
Energia | 1298 kJ | 8 400 kJ |
Energia | 310 kcal | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 11 g | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 6,9 g | 20 g |
Węglowodany | 11 g | 260 g |
w tym cukry | 0,5 g | 90 g |
Błonnik | 34 g | - |
Białko | 23 g | 50 g |
Sól | 0,05 g | 6 g |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |