Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
kalafior
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kalafior różyczki. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Bukiet warzyw kwiatowy
Hortex Truskawki
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***Poniżej - 18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 45
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 483
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Głębokość - 45
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Cannelloni z serem ricotta, kalafiorem i sałatą radicchio
Składniki:
farsz:
- Kalafior różyczki Hortex - 1 opakowanie
- 200 g sera ricotta
- 100 g sałaty radicchio
- 100 g parmezanu
- 2 jajka
- sól, pieprz
ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- sól
- 200 ml śmietany 36 %
- 100 g parmezanu
- 30 g masła
- sól, pieprz
- sałata do dekoracji
Gotowe w 45 minut
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników wyrób ciasto i cieniutko je rozwałkuj. Następnie wytnij kwadraty (o boku ok. 10 cm), ugotuj i odcedź (możesz kupić gotowe cannelloni). Kalafiora zblanszuj, zmiksuj i przełóż do miski. Wymieszaj w niej wszystkie składniki farszu. Następnie stwardniały farsz nanieś na makaronowe kwadraty i zwiń je w rulony. Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni. W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Wyłóż na talerz i udekoruj sałatami.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 102 kJ / 24 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 2,3 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 2,2 g |
Sól | 0,05 g |