Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: kapusta kiszona (kapusta, sól) 40 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, seler
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kapuśniak z kiszonej kapusty. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Jagody leśne
Hortex Grochówka
Hortex Szpinak liście
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** Poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 30
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Głębokość - 30
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Pulled Pork
Składniki:
- Kapuśniak z kiszonej kapusty Hortex - 1 opakowanie
- 1,5 kg mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej
marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka chili w proszku
- pieprz
Gotowe w 30 minut + 9 godzin pieczenia
Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną wcześniej marynatą. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na całą noc. Następnego dnia przełóż je do żaroodpornego naczynia, zasyp kapuśniakiem, a całość przykryj folią aluminiową lub pokrywką. Naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 120 °C i piecz 8 godzin. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 140 °C, odkryj naczynie i dopiekaj mięso przez następną godzinę. Kiedy wystygnie, za pomocą dwóch widelców porozrywaj je na włókna i razem z kapuśniakiem podawaj jako danie obiadowe.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 166 kJ / 39 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 6,9 g |
w tym cukry | 1,9 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,3 g |